Gunmarie
Persson
Social media
Hospitality industry
Kee
Bergman
Market strategist
Project Manager
Matej
Supej
Professor
Senior Supervisor
Benedikt
Fasel
Doctor
Founder Archinisis
Alessandro
Galloppini
Performance
Engineer
Marko
Laaksonen
Associate Professor
Senior Supervisor
Matthias
Gilgien
Associate Professor
Senior Supervisor

180414 Kina – mot teknologisk världsdominans

Jag har googlat runt för att se vad som händer i världen, då kom jag över denna intressanta artikel om Kinas utveckling inom teknologi. I artikeln står det bland annat att USA:s teknologiska gebit styrs av advokater medan Kinas styrs av ingenjörer. Vi tror fortfarande till viss del att Kina är landet för “billig teknologi”, men det är en missvisande bild, Kina är i högsta grad konkurrenskraftiga och mer än det.

Det har skett en extraordinär utveckling från “billig” till att matcha högsta världsnivå. “China 2025” har dragit till sig både utländska forskare och investeringar, och utvecklingen går i rasande fart.
Jag tycker att detta är mycket intressant.

http://www.scmp.com/business/global-economy/article/2081771/be-afraid-china-path-global-technology-dominance