Gunmarie
Persson
Social media
Hospitality industry
Kee
Bergman
Market strategist
Project Manager
Matej
Supej
Professor
Senior Supervisor
Benedikt
Fasel
Doctor
Founder Archinisis
Alessandro
Galloppini
Performance
Engineer
Marko
Laaksonen
Associate Professor
Senior Supervisor
Matthias
Gilgien
Associate Professor
Senior Supervisor

Alpin skidåkning – en hälsosam motion för hela familjen!

51969871_10156188445497794_6417277882980106240_o
VM i Åre 2019, världsmästerskapen i alpin skidåkning, är nu avslutade. Sverige har därmed stått värd för fyra mästerskap genom tiderna, 1954, 1970 2007 och 2019 – alla gångerna i Åre.  Ett fantastiskt arrangemang som ger en slags VM effekt för hela regionen och inspirerar till skidåkning. Det är så himla häftigt. Tack Svenska Landslaget och grattis till en silvermedalj – Anna Swenn-Larsson!


Vår egen professor Matej Supej, världsledande inom fälttester inom alpin vetenskap tillsammans med Svenska Alpina landslagens VD, Tommy Eliasson – Winter.

Min söndag tillbringade jag hemma i Ragunda och på en plats där jag tror intresset för många inom alpin skidåkning en gång startade –
nämligen i den lokala slalombacken.  Runt om i världen, i en miljö som är helt rätt , inspireras barn och ungdomar till såväl alpin skidåkning som ett livslångt intresse för fysisk aktivitet

Där jag bor i Bispgården, finns en helt perfekt backe för nybörjare, 400 meter lång med en fallhöjd på 70 meter. Liftanläggningen är bemannad och det finns också en klubbstuga med en liten servering ( där jag stod och sålde fika idag ) och en braskamin att värma sig vid. Anläggningen drivs helt ideellt av OK Forsarna Alpina sektion. Tillsammans med föräldrar och med stöd från näringslivet i Bispgården så arbetar vi lokalt för utveckling av backen och bygden.

Forsbacken i Bispgården väntar på er!

Just nu pågår också ett projekt i Östersund som Svenska Skidförbundet driver där det genomförs en unik satsning på att få fler barn att leka och röra på sig. Projektet har avsatt medel till inköp av skidutrustning till fyra fritidshem där barnen kan få låna utrustning gratis. Må hända det är kommersiella krafter som för alpina idrotten framåt –  men det är i uppväxtmiljön, lokalt och tillsammans med bland annat Svenska Skidförbundet, som den ideella idrottsrörelsen lägger grunden. Minns att ni är värdefulla!