Gunmarie
Persson
Social media
Hospitality industry
Kee
Bergman
Market strategist
Project Manager
Matej
Supej
Professor
Senior Supervisor
Benedikt
Fasel
Doctor
Founder Archinisis
Alessandro
Galloppini
Performance
Engineer
Marko
Laaksonen
Associate Professor
Senior Supervisor
Matthias
Gilgien
Associate Professor
Senior Supervisor

Den helande psykologiska styrkan av dans!

Den här veckan har verkligen innehållit alla känslor! Glädje, skratt, gråt och lycka! Började med en kommentar på ett inlägg, vad lycka var för mig och om jag var lycklig. Lätt att svara random och jag började fundera på lycka. När var jag riktigt lycklig, fri och mitt sanna jag? Jo, periodvis när jag har dansat! Läste sedan en intressant artikel om just dansens psykologiska effekt på hjärnan https://www.psychologytoday.com/intl/blog/the-athletes-way/201805/the-powerful-psychological-benefits-dance Dessutom är det en otroligt bra träningsform som jag garanterar går hem om du har barn som vill vara med i träningen. Även grannbarnen verkade lite fascinerade 🙂

 

Det är härligt med vänner som går med på alla ens superflummiga tester. Det började med hur man promenerar i olika kulturer. Jag går supersnabbt. Törs påstå att inte alla hänger med. Så skulle vi testa att gå sakta, en slags walking meditation. Min kompis till mig, fan du ser ju halvfull ut, påverkad. Jag till henne, din gång är inte så värst snygg heller. Ser ut som du är ute på sjukhuspromenad. Så stört! Det var såå jobbigt! Att gå från Hammarstrand upp till Ragunda kyrka tog 1 timme och 20 minuter. ( normala fall tar det 25 min för mig att gå samma sträcka)

RESULTAT: Mamma Mia vilken pulssänkare. Genom att göra en slow-walk så sänker du stressnivåerna och kommer in i harmoni. Kommer man in i harmoni så är det lättare att vara mottaglig för annan träning eller vad det nu det är man vill göra.  Man öppnar helt enkelt kroppens förmåga att ta emot nya saker.

Igår satt jag mest ute i växthuset och förberedde kommande veckors träningsprogram från min PT. Nu växlar jag upp!

Adios!