Gunmarie
Persson
Social media
Hospitality industry
Kee
Bergman
Market strategist
Project Manager
Matej
Supej
Professor
Senior Supervisor
Benedikt
Fasel
Doctor
Founder Archinisis
Alessandro
Galloppini
Performance
Engineer
Marko
Laaksonen
Associate Professor
Senior Supervisor
Matthias
Gilgien
Associate Professor
Senior Supervisor

GER RÄTT TANKAR OCH ATTITYD BÄTTRE HÄLSA?

Varje tanke är en våg av energi och vårt energifält är kopplat till allt som omger oss. Har funderat den sista tiden på hur mycket tid jag lägger utanför mig själv på andra istället för på mig själv. Så fort vi kliver in i relation fördelar du energi både på den personen och dig själv. Är du inte hel och harmonisk uppstår en obalans som kan dra upp dom djupaste, djupaste såren. Då kan vi inte uppleva ett fullt ut hjärtöppnande möte.

Kan en annan människa verkligen såra oss? Och är detta hälsa? Ja, kroppslig harmoni i tanke och åtgärd ger hälsa.

Om människor kan såra är nog individuellt, men graden av detta faller tillbaka på hur vi tänker inom oss själva.

Vår upplevelse är vår upplevelse och det är förstås inte okej att upprepa saker som sårar när du talat om din gräns. Jag tror också att om detta uppstår så vill man inte/ är inte redo att titta på sina egna känslor. Ibland behöver faktiskt yttre saker hjälpa oss tillbaka för att kunna se såren i oss själva och titta på dem så att vi kan läkas och bli fria. Först då kan vi uppleva en underbar relation med någon!

Därför är jag glad! Jag har läromästare som hjälper mig känna. Jag har insett att kärlek gör inte ont däremot rädsla och att vi kommer dit vi ska så länge jag äger min egen energi och kan rikta den dit jag väljer. Där finns också tilliten – till oss själva och våra val. Jag vill ha denna äkta kärlek!

Så kan en optimistisk och positiv attityd hjälpa mig att hålla mig glad och frisk?

Det finns faktiskt vissa forskningsbaserade bevis på att det så kan. Läste om en studie från 2016, från Harvard hur en positiv inställning relaterar till hälsa.  Denna forskning visade på att när attityd och hälsa kopplades ihop då hände det grejor. Jag har därför rest runt hela veckan. Sollefteå, Åre, Östersund, Hammarstrand, Utanede. Träffat vänner, suttit vid vattendrag och fokuserat inåt på mig själv. Jag har gråtit och jag har skrattat. Hela veckan har gått i glädjens tecken. Jag har mått bra!

Haft möte med min personliga tränare i Åre igår och idag. Jag följer planen. Minus 5 kg på vågen plus muskler så i verkligheten kanske det är 10 kg för att muskler väger mer. Jag kämpar vidare för folkhälsan. 5 kg till i slutet av augusti är nästa plan. Vi har också planerat in en del resor i höst. Jag älskar att resa i mitt yrke. Då höjer jag automatiskt min vibration. Vi kom in på att prata om vibrationer kontra hälsa och ett barndomsminne kom till mig.

 

Musik som jag skrivit tidigare om är så himla magiskt. Rätt frekvens. När jag var 9 år spelade jag piano och fiol. Något jag ångrade att jag slutade med. Men jag spelade i alla fall i 9 år. Lärde mig aldrig noter. Gick alltid på känslan. Hade högsta betyg i musik av vår musiklärarinna, Kerstin Millgård Hellberg. Hon visste att jag inte kunde läsa noter men hon visste att jag kunde lyssna och hade gehör. Men någonstans på vägen så stängde jag av. Från att ha spelat klassisk musik Symphony NO 40 och 14, Deep blue och en massa annat som vibrerade på en högre frekvens, varje dag i ett par års tid – till att inte spela alls.

Jag förstår att jag redan då kunde connecta till en högre frekvens om jag ville. En frekvens som jag idag kallar mindfullness. Vi alla vibrerar på en viss frekvens på samma sätt som jorden vibrerar på en viss frekvens, tex att vara i vatten har en hög vibration liksom att omge sig med människor som har det. Vi har badat och badat och inser att inget yttre kan egentligen hota oss!

Photo by Pixabay on Pexels.com