Gunmarie
Persson
Social media
Hospitality industry
Kee
Bergman
Market strategist
Project Manager
Matej
Supej
Professor
Senior Supervisor
Benedikt
Fasel
Doctor
Founder Archinisis
Alessandro
Galloppini
Performance
Engineer
Marko
Laaksonen
Associate Professor
Senior Supervisor
Matthias
Gilgien
Associate Professor
Senior Supervisor

Leva sunt är inte svårt

20190411_125206

Jag är uppvuxen på 70-talet där en typisk svensk kost bestod av mycket mejeriprodukter, för lite grönt och en hel del halvfabrikat. För det var så normen såg ut. Men jag fick  också tidigt lära mig om tankens kraft, att vi har den starkaste healern inom oss, hur vi kan hjälpa kroppen att minnas, lära och läkas genom meditation och tankens kraft.

Under hela mellanstadiet utövade jag mindfullness och meditation. Var inte riktigt medveten om det då utan det var först under senare år som jag förstod. Vi hade ett lärarpar, upplevdes nog som väldigt stränga, främst av våra föräldrar , men så här efteråt inser jag vilken fantastisk lärometod dom förmedlade till oss. Kanske inte passade alla att ha 10 minuters avslappning och visionsarbete varje dag men för mig har det haft betydelse.

Vetskapen om att min kropp är mitt tempel, vetskapen om hur vi påverkas av våra tankar och att vi kan styra om våra tankesätt. Vikten av bra mat och träning. Människan vet det här men många väljer att inte prioritera.

Men det hjälper såklart inte att bara tänka utan det handlar om att fokusera på rätt saker och göra förändringar från grunden. Har långsamt börjat förändra min magbakteriekultur, ändrat om kosten – slutat med smör bland annat och följer ett träningsschema i enormt lugn takt mot för jag är van vid. Detta för att jag ska förebygga olika skaderisker inför en mer exploativ träningsform.

Det har tagit ett par veckor från första träningsdagen att ändra om tankesättet. Hade ett enormt motstånd i början men det har faktiskt  släppt.  För mig handlar hållbarhet (förutom miljö och klimat ) om hur jag kan leva på ett sådant sätt att jag håller i längden och att min kropp och själ mår så bra som möjligt.

Every day brings new choices